Jachthavenbetaalkaart

Met de jachthavenbetaalkaart kunt u in de havens van Westhoek Marina Nieuwpoort en Veurne gebruik maken van volgende voorzieningen:

Nieuwpoort:

 • Water op de steigers
 • Elektriciteit op de steigers
 • Toegang havengebouw
 • Douches
 • Gebruik wasmachines en droogkasten
 • Gebruik vuilwaterpomp (géén bilgewater!)

Veurne

 • Water op de steigers
 • Elektriciteit op de steigers

Het grote voordeel van deze kaart is dat u enkel de elektriciteit betaalt welke u daadwerkelijk hebt verbruikt! Er wordt een borg van €10 gevraagd per kaart. Deze borg wordt terugbetaald bij afgifte van de kaart.

De havenbetaalkaart is een prepaid betaalkaart waarmee u stroom en water kan opnemen zowel in Nieuwpoort als in Veurne en daarnaast in Nieuwpoort ook gebruik kan maken van de douches, was en droogmachines. Zij geeft ook toegang tot het havengebouw buiten de kantooruren.

De havenbetaalkaart is te bekomen bij de havenmeester in Nieuwpoort of bij de dienst Toerisme op de markt in Veurne.

U betaalt een borg van € 10 voor de kaart en bepaalt zelf het prepaid bedrag dat op de kaart wordt geplaatst.

Bij het terug indienen van de kaart (enkel bij de havenmeester in Nieuwpoort), bekom je de borg en het niet opgebruikte prepaid bedrag terug.

Voor langere periodes kunnen wij uw boot desgewenst op teller plaatsen; u betaalt dan wel voorafgaandelijk een gezamenlijk overeen te komen bedrag als borg. Dit bedrag is in functie van het geschatte verbruik. Al onze aansluitingen zijn 16 of 32 Amp/H.

Op dat ogenblik wordt ook de beginstand van de teller genoteerd.

Belangrijk!

Het is zeer belangrijk om bij het gebruik van de havenkaart met het volgende rekening te houden: wanneer u de havenkaart bij de lezer presenteert neemt het systeem het volledige bedrag dat op de havenkaart staat over. Na gebruik van de gewenste hoeveelheid water of electriciteit VERVALT HET KREDIET IN HET SYSTEEM NA 48 UUR. Deze maatregel is om te voorkomen dat iemand anders na u van uw krediet zou kunnen gebruik maken. Het is dus van het grootste belang om, na gebruik, het krediet dat door het systeem werd opgenomen TERUG TE ZETTEN OP UW HAVENKAART. Dit gebeurt op de volgende manier: Uw kaart weer presenteren bij de lezer. Het scherm geeft dan de melding ' IN '. Volg dan de instructies diedoor het syteem gegeven worden.

Let wel: bij watergebruik werkt het anders. Daar neemt het systeem telkens €2 op, en dat blijft door het systeem behouden ongeacht u 1, 5 of 150 liter opneemt. U hebt er dus voordeel bij om de volledige €2 op te nemen, door bvb. uw reservoirs  te vullen.


De Jachthavenbetaalkaart kan verkregen worden in het kantoor van de havenmeester in Nieuwpoort of aan de balie van de toeristische dienst van Veurne die zich in het stadhuis op de grote markt bevindt.

Openingsuren Toeristische dienst Veurne:

 • 1 april tot 15 november 
  Week: 9 – 17 uur
  Weekend: 10 – 17 uur
  Feestdagen vanaf 10 uur
 • 16 november tot 31 maart
  Week: 9 – 17 uur
  Weekend: 13 – 17 uur